Foråret starter med sne og slud

Tirsdag er forårets første dag, men der er ikke meget forår over vejret i aften og nat. Der er nemlig sne og slud på vej til regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sneen rammer det vestlige Jylland først i løbet af tirsdag eftermiddag og trækker senere hen over det østlige Danmark. Sidst på aftenen vil det begynde at sne i Vestsjælland.

Det vil starte som sne og i løbet af natten overgå til slud eller regn i den sydvestlige del af landet.

Nedbøret og temperaturen omkring frysepunktet, betyder, at bilister skal være opmærksomme på glatte veje tirsdag aften og onsdag morgen, forklarer DMI's vagtchef Anja Bodholdt.

- Det kan også overgå til noget mere vådt nedbør, men hvis temperaturen stadig ligger lige over frysepunktet, kan det også blive glat på den måde. Jeg tror, at der i morgen tidligt vil være sne og isglatte veje mange steder. Det er en ret drilsk situation, siger hun.

To centimeter sne

Der vil lande mest sne i Jylland, hvor der kommer omkring fem centimeter. Længere østover, vil der kun komme omkring en til to centimeter frem til i morgen tidligt.

Temperaturerne i aftentimerne tirsdag er faldende til omkring frysepunktet, og i løbet af natten begynder temperaturen at stige hen over natten, hvor det vil gå over til regn.

På trods af at foråret starter med en omgang sne, kan danskerne se tilbage på en vinter, der var særdeles mild. Vinteren 2015 til 2016 blev således den tiende varmeste, som DMI nogensinde har registreret.

/ritzau/