Foråret sniger sig langsomt ind over landet i løbet af ugen

Ugen starter med frostvejr og slud, men den slutter med pæne plusgrader.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når danskerne tager på arbejde mandag, vil det flere steder i landet være med følgeskab af sne og frostglatte veje. Men når det arbejdende folk går på weekend fredag, vil foråret så småt kigge frem.

Det siger vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Mette Wagner.

Både mandag og tirsdag vil byde på særdeles koldt vejr, selv om kalenderen efterhånden viser, at foråret burde være på vej.

- I løbet af mandag og tirsdag trækker der kulde ned over landet. Når der så kommer nedbør, som der vil gøre flere steder, så vil det meste være hvidt. Men det bliver ikke snevejr i store mængder, siger Mette Wagner.

I nattetimerne vil temperaturen trykke sig godt ned under frysepunktet, og samtidig vil kviksølvet kun lige snige sig over nulpunktet i dagtimerne.

Vejrskifte onsdag

Men fra onsdag er der lidt bedre nyheder til dem, der går og venter på foråret.

- Fra midten af ugen ser det ud som om, at vi skal til at have lidt lunere tider. Der kommer lidt lunere luft onsdag sent på eftermiddagen, og den lune luft bliver hængende resten af ugen.

Selve onsdag kan godt starte med sne og slud, men det vil senere gå over i regn.

Torsdag kommer temperaturerne til at ligge mellem tre og otte grader. Og også om natten vil vi befinde os over frysepunktet.

- Og når vi så når helt frem til fredag, så begynder det at ligne forår. Det ser lige nu ud til, at det bliver lunt og mellem seks og ni grader. Hvis det er klart, så kan der godt komme lidt nattefrost, men dagen bliver lun, siger Mette Wagner og slutter:

- Det kan godt ligne den spæde start på foråret, og man skal jo huske, at man sagtens kan gå en tur i skoven, selv om det er lidt koldt.