Foråret bliver en hård nyser

Pollensæsonen er over os, og det ser ud til at blive særlig slemt i år. Det er især pollen fra birketræerne, der plager personer med allergi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er udsigt til rekordmange birkepollen. Sæsonen er begyndt med et brag, skriver metroXpress.

196. For de fleste er det bare et tal, men for de op mod en million høfeberramte danskere er det en gyser og en nyser.

Birkepollentallet er slemt, når det når over 100, og i går nåede det så 196 i København.

- Sæsonen er i gang, og den ser ud til at blive slem. Varme og sol giver de bedste betingelser for pollen og dermed de værste for allergikerne. Her i påsken er birken sprunget ud, og den næste uges tid ser det ud til, at varmen og solen fortsætter. Så mange vil døje med symptomerne, siger Janne Sommer, der er leder af Astma-Allergi Forbundets pollentællinger.

Birketræerne er de planter herhjemme, der har flest allergikere på samvittigheden. Og selv om de fleste kan slippe for symptomerne, hvis de får den rigtige behandling, er der en del, der har det slemt.

- Det er især fornemmelsen af træthed, der generer mange. Men ellers er det løbende næse, kløende øjne, nysen og for nogle også hoste og astma, der generer, siger Janne Sommer.

I forvejen har sæsonen for hassel og el været slem, og samtidig forventer eksperter, at der vil komme flere pollen på grund af den globale opvarmning.

 

/ritzau/