¨

Forældre minder politikere om minimumsnormeringer med pakker: Husk nu, hvad I lovede

Jacob Mark (SF) er en af de 29 folketingspolitikere, som i dag har modtaget en pakke fra forældre på Sjælland, Lolland og Falster. Foto: Privatfoto

29 folketingspolitikere fra Sjællands Storkreds modtager i dag en pakke, der skal minde dem om minimumsnormeringer i daginstitutionerne.

Kære Jacob Mark. Først og fremmest stort tillykke med valgresultatet og din plads i folketinget.

Sådan begynder det brev, der ligger i en pakke, som SF's børneordfører, Jacob Mark, har modtaget onsdag formiddag. Afsenderen er forældre bosat i Næstved-, Roskilde-, Sorø-, Holbæk-, Ringsted-, Kalundborg-, Guldborgsund og Lolland kommuner. 

Længere nede i brevet står der:

Vi har på vegne af forældrebevægelsen HvorErDerEnVoksen, i Sjællands Storkreds, udarbejdet dig denne pakke, som et tillykke med pladsen i folketinget, samt med håbet og forventningen om, at vores børn får gode minimumsnormeringer hele dagen, og at du husker børnene, når mørket falder på under finanslovforhandlingerne.

Jacob Mark har samtidig modtaget 28 pakker med et lignende brev i, som han skal give til de andre politikere, der før sommeren blev valgt ind i Folketinget fra Sjællands Storkreds.

Artiklen fortsætter under billedet.

Forældre fra Sjælland, Lolland og Falster har bidraget til de pakker, som de 29 folketingspolitikere fra Sjællands Storkreds modtager onsdag. Foto: Cecilie Torp-Strunz

Forventer bedre forhold

- Det er en gimmick, som skal minde dem om, at vi håber, der snart sker nogle forbedringer, hvad angår normeringer i daginstitutionerne her i vores område, siger Cecilie Torp-Strunz, som er forælder, bosat i Næstved og tovholder for den sydsjællandske del af foreældrebevægelsen Hvor er der en voksen.

Det er Cecilie Torp-Strunz og hendes søster, Amalie Strunz Madsen, der har lavet pakkerne.

Pakkerne indeholder foruden et brev, også en plakat, en billedbog med billeder fra de demonstrationer, der har været i flere byer i Region Sjælland, en pap-megafon, en t-shirt, hvor der står #godt børneliv, børnesolbriller, en kuglepen og en slikkepind.

- Kuglepennen skal de bruge til at skrive under på finansloven med, og slikkepinden er for at holde blodsukkeret oppe, siger Cecilie Torp-Strunz.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her ses indholdet af pakken.  Foto: Cecilie Torp-Strunz

Beretninger fra virkeligheden

I den billedbog, som ligger i pakkerne til politikerne, har Cecilie Torp-Strunz samlet nogle af de oplevelser, forældre fra både Næstved og andre byer i Region Sjælland har haft, når de har hentet eller afleveret deres barn i en kommunal vuggestue eller børnehave.


Et par af oplevelserne lyder således:

  • "Villums vuggestue er helt grotesk, de er 18 børn i alder 7-18 mdr på 1 stue. I Sibels børnehave, er der 22-24 børn og 2 voksne"
  • "Da min søn begyndte at gå uden ble, kunne jeg snildt hente ham, hvor det var synligt, at han havde haft tisset i bukserne, men at det var så længe siden, at det nu var tørret igen. Det kunne derfor blot lugtes og ses på misfarvning af bukserne."

    Billedbogen indeholder også en beskrivelse af en tilfældig dag i en daginstitution et sted i Region Sjælland, skrevet af en pædagog.
    Klokken 9 er pædagogen alene på sin stue med en stor gruppe børn, der alle er 3 år. Hendes kollega er til møde den næste time. Pædagogen beskriver sit arbejde som "brandslukning":
     
  • "Der må jeg så bare krydse fingre for, at der ingen konflikter og slåskampe opstår. Og det gør der nemt med 20 børn på alt for lidt plads. Jeg ville egentlig gerne have været på lege-pladsen, da der er mere plads og konflikterne er færre, men jeg kan ikke hjælpe alle i tøjet, når det er vinter, hvor de skal have flyverdragter, sko, huer og vanter på. Jeg har heller ikke mulighed for at gå ind og skifte en ble, når jeg er alene."
Se mere

Forældre: Husk jeres valgløfter

Efter folketingsvalget blev Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Enhedslisten enige om at indføre minimumsnormeringer i daginstitutioner, men hvad det mere præcist betyder, lader vente på sig.

- Med de her pakker ønsker vi at lykønske politikerne med deres valg til folketinget og samtidig huske dem på, hvad de sagde i valgkampen, og at vi stadig har nogle forventninger, siger Cecilie Torp-Strunz.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Cecilie Torp-Strunz

Cecilie Torp-Strunz fortæller, at det var inititativtagerne bag forældregruppen Hvor er der en voksen, der opfordrede sine medlemmer til at sende breve til de lokale folkeitngspolitikere.

- Men mange steder er det ikke blevet til så meget. Jeg har en fornemmelse af, at det klart er os på Sjælland, der har gjort mest ud af det i samlet flok, siger Cecilie Torp-Strunz.

En imponeret politiker

Jacob Mark (SF) er imponeret over forældrenes indsats:

- Det er virkelig gennemført, siger han.

Pakken og budskabet gør indtryk, og han forsikrer, at han fortsat vil gøre sit for, at daginstitutionerne får indført minimumsnormeringer.

- Men det er virkelig godt, at forældrene bliver ved med at arbejde for den her sag. Det skal der til, siger børneordføreren fra SF.

Han har ikke fået breve eller pakker fra andre afdelinger af Hvorerderenvoksen-bevægelsen ud over dem, han fik i dag.

00:25

Den 6. april demonstrerede forældre og børn mod minimumsnormeringer i daginstitutionerne. 

Luk video

Opdateret

  • 14. aug 2019 kl. 17:37 Artiklen er opdateret med citater fra Jacob Mark (SF).

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App