Forældre minder politikere om minimumsnormeringer med pakker: Husk nu, hvad I lovede

29 folketingspolitikere fra Sjællands Storkreds modtager i dag en pakke, der skal minde dem om minimumsnormeringer i daginstitutionerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kære Jacob Mark. Først og fremmest stort tillykke med valgresultatet og din plads i folketinget.

Sådan begynder det brev, der ligger i en pakke, som SF's børneordfører, Jacob Mark, har modtaget onsdag formiddag. Afsenderen er forældre bosat i Næstved-, Roskilde-, Sorø-, Holbæk-, Ringsted-, Kalundborg-, Guldborgsund og Lolland kommuner. 

Længere nede i brevet står der:

Vi har på vegne af forældrebevægelsen HvorErDerEnVoksen, i Sjællands Storkreds, udarbejdet dig denne pakke, som et tillykke med pladsen i folketinget, samt med håbet og forventningen om, at vores børn får gode minimumsnormeringer hele dagen, og at du husker børnene, når mørket falder på under finanslovforhandlingerne.

Jacob Mark har samtidig modtaget 28 pakker med et lignende brev i, som han skal give til de andre politikere, der før sommeren blev valgt ind i Folketinget fra Sjællands Storkreds.

Artiklen fortsætter under billedet.

Forældre fra Sjælland, Lolland og Falster har bidraget til de pakker, som de 29 folketingspolitikere fra Sjællands Storkreds modtager onsdag.
Forældre fra Sjælland, Lolland og Falster har bidraget til de pakker, som de 29 folketingspolitikere fra Sjællands Storkreds modtager onsdag.
Foto: Cecilie Torp-Strunz

Forventer bedre forhold

- Det er en gimmick, som skal minde dem om, at vi håber, der snart sker nogle forbedringer, hvad angår normeringer i daginstitutionerne her i vores område, siger Cecilie Torp-Strunz, som er forælder, bosat i Næstved og tovholder for den sydsjællandske del af foreældrebevægelsen Hvor er der en voksen.

Det er Cecilie Torp-Strunz og hendes søster, Amalie Strunz Madsen, der har lavet pakkerne.

Pakkerne indeholder foruden et brev, også en plakat, en billedbog med billeder fra de demonstrationer, der har været i flere byer i Region Sjælland, en pap-megafon, en t-shirt, hvor der står #godt børneliv, børnesolbriller, en kuglepen og en slikkepind.

- Kuglepennen skal de bruge til at skrive under på finansloven med, og slikkepinden er for at holde blodsukkeret oppe, siger Cecilie Torp-Strunz.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her ses indholdet af pakken. 
Her ses indholdet af pakken. 
Foto: Cecilie Torp-Strunz

Beretninger fra virkeligheden

Forældre: Husk jeres valgløfter

Efter folketingsvalget blev Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Enhedslisten enige om at indføre minimumsnormeringer i daginstitutioner, men hvad det mere præcist betyder, lader vente på sig.

- Med de her pakker ønsker vi at lykønske politikerne med deres valg til folketinget og samtidig huske dem på, hvad de sagde i valgkampen, og at vi stadig har nogle forventninger, siger Cecilie Torp-Strunz.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
 
Foto: Cecilie Torp-Strunz

Cecilie Torp-Strunz fortæller, at det var inititativtagerne bag forældregruppen Hvor er der en voksen, der opfordrede sine medlemmer til at sende breve til de lokale folkeitngspolitikere.

- Men mange steder er det ikke blevet til så meget. Jeg har en fornemmelse af, at det klart er os på Sjælland, der har gjort mest ud af det i samlet flok, siger Cecilie Torp-Strunz.

En imponeret politiker

Jacob Mark (SF) er imponeret over forældrenes indsats:

- Det er virkelig gennemført, siger han.

Pakken og budskabet gør indtryk, og han forsikrer, at han fortsat vil gøre sit for, at daginstitutionerne får indført minimumsnormeringer.

- Men det er virkelig godt, at forældrene bliver ved med at arbejde for den her sag. Det skal der til, siger børneordføreren fra SF.

Han har ikke fået breve eller pakker fra andre afdelinger af Hvorerderenvoksen-bevægelsen ud over dem, han fik i dag.

Den 6. april demonstrerede forældre og børn mod minimumsnormeringer i daginstitutionerne. 
Opdateret
Clock14. aug 2019, kl. 15:37
Artiklen er opdateret med citater fra Jacob Mark (SF).