Forældre lader børn på 14 tatovere

Selvom det er ulovligt at tatovere børn under 18 år, går forældre i stor stil med til at lade deres døtre og sønner tatovere helt ned i 14-15 års alderen. Det fortæller flere tatovører i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forældrene er ofte med på ideen, når børn vil have tatoveringer.

- Jeg har oplevet det flere gange, at de kommer ind og hører om jeg kan tattovere deres 14-årige eller 16-årige barn. Det siger jeg nej til, siger George Watson, som er tatovør i Nakskov.

TV2 ØST har ringet rundt til tatovører i regionen. Og 3 ud af 4 siger, at de oplever det. De har alle samme mening om det. Man tatoverer ikke børn, for de kan ikke overskue konsekvenserne. Det bakkes op af Børns Vilkår.

- Barnet kan ikke overskue konsekvenserne af det, og en ting er hvad du synes er smart når du er 14 år, en anden ting er hvad du synes om, når du er 25 eller 30 år, siger Lise Merrild, som er børnepsykolog i foreningen.

Men også hos JeGo Tatto i Nakskov mødte vi en far, som ikke helt vil afvise at lade sin datter tatovere, når hun blir 14-15 år.

- Det kommer an på hvad det var og hvor det er. Fordi man får en lillebitte blomst nede på anklen det ville ikke genere mig, siger Dan Nicolaisen.

George Watson har tatoveret i 15 år. Han har set mange, der var for hurtigt ude med nål og blæk. Og så kommer de, og spørger om han vil dække den til med noget andet, fordi de har fortrudt.