Forældre får ingen hjælp af pædagoger ved konflikt

Forældrene har ingen oplagte steder at gå hen med deres børn, hvis skolerne lukker på grund af konflikt. Pædagogerne vil ikke træde til, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pædagogerne har ikke tænkt sig at træde til, hvis lærernes konflikt ender med en lockout. Det skriver Berlingskes Nyhedsbureau.

Henning Pedersen, der er formand for pædagogernes fagforening BUPL, siger til bureauet, at forældrene ikke kan regne med, at sfo’erne udvider åbningstiderne og holder øje med børnene, hvis skolerne står tomme.

- Vi er ikke part i konflikten, og derfor må vores medlemmer ikke påtage sig konfliktramt arbejde. Vores besked til medlemmerne er, at de skal gøre det, som de plejer, lyder det fra formanden.

Lærerkolleger heller ikke til rådighed

Forældrene, hvis børn normalt ikke er tilmeldt sfo, kan heller ikke forvente, at deres børn pludselig kan komme ind under ordningen, fordi der er lockout, og skulle der være lærere tilbage på skolerne, som ikke er sendt hjem, kommer de heller ikke til at overtage kollegernes arbejde.

- Tjenestemændene skal udføre deres arbejde, som de plejer. De skal varetage den undervisning, de plejer. Det er udgangspunktet, siger Anders Balle, formand for Skolelederforeningen, til Berlingske Nyhedsbureau.

Ingen plan fra kommunerne

Landets kommuner har endnu ikke meldt ud, hvad de agter at gøre, hvis børnene fra 1. april ikke kan komme i skole, men Henning Pedersen forventer, at der vil blive taget højde for, at pædagogerne ikke må presses på grund af konflikten.