Forældre er bekymrede over lockout

En lockout af lærerne kommer tættere og tættere på. Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforeningen er stadige ikke blevet enige om en overenskomst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis parterne ikke når en aftale inden for de kommende dage, kan flere tusinde skoleelever i regionen blive sendt hjem fra skole, når de møder ind til timer efter påsken. Derfor går mange forældre en meget usikker periode i møde, og spørgsmålene er mange.

- Uvisheden er det værste. Hvor lang tid tager det, hvad med vores børns skoler, hvornår kan de komme igen, hvis det bliver aktuelt, spøger Nadia Maj, der er mor til Mette Larsen, der går i 2. klasse på Bobjergskole i Asnæs.

Det er ikke alle lærere, der bliver lockoutet. Dem der er ansat i en tjenestemandsfunktion vil stadig skulle undervise, men de må ikke overtage andres undervisning. På Bobjergskole vil 30 lærere blive lockoutet.

- Når vi er nede på 20 lærere, hvor vi ellers er 50 til vores 400 elever, så kommer det til at kunne mærkes, men vi må jo få det bedste ud af situationen, siger skoleleder Jesper Overgaard.