Forældre demonstrerer igen: - Jo mere vi råber op, jo mere bliver vi hørt

På søndag vil forældre fra hele regionen demonstrere til fordel for børnene og for indførelse af minimumsnormeringer i daginstitutionerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Aktive forældre i henholdsvis Holbæk, Sorø, Ringsted, Slagelse, Næstved og Nykøbing Falster går endnu engang på gaden på søndag for at demonstrere til fordel for børnene og for indførelse af minimumsnormeringer.

Denne gang er politikere fra forskellige partier inviteret for at komme og introducere deres børnepolitik, ligesom forældrene vil stille politikerne spørgsmål.

Til forskel fra demonstrationen den 6. april bakker flere fagorganisationer også op om demonstrationerne. Blandt andet får man i Ringsted besøg af pædagogernes fagforening BUPL.

quote Jo mere vi råber op, jo mere bliver vi hørt

Kiwa Wammen Hoffmann, Ringsted

- Det er dejligt, for jo mere vi råber op, jo mere bliver vi hørt, siger Kiwa Wammen Hoffmann, der er tovholder på demonstrationen i Ringsted.

Den 6. april demonstrerede forældre også.

 

Besparelser på vej til Ringsted

Netop i Ringsted har forældrene en særlig anledning til at troppe op til demonstrationen, mener forældrene. Beregninger lavet i januar 2019 viser, at Ringsted Kommune skal spare omkring 18 millioner i budgettet for 2020

quote Vi vil gerne have, at der ikke burde være forskel på, hvad kommunerne kan tilbyde

Kiwa Wammen Hoffmann, Ringsted

- Vi vil jo hellere have, der bliver tilført flere penge på området, for det koster mange penge at indføre minimumsnormeringer, og det er derfor, vi råber højt. Vi vil gerne have, at der ikke burde være forskel på, hvad kommunerne kan tilbyde. Serviceniveauet burde være det samme over det hele og burde leve op til forældrenes og BUPL’s krav, lyder det.

I Ringsted er planen, at der først afholdes taler fra forældre, BUPL og en pædagog. Imens vil børnene male på sten, som senere på dagen vil lægges på torvet i Ringsted, hvor der også vil synges slagsange.

Læs mere om demonstrationerne her

VIDEO: Mandag stod to pædagoger fra Næstved Kommune frem med kritik af dårlige normeringer: