Forældre anker Statsadvokats afgørelse

Forældrene til den dræbte eks-soldat Torben Bødker har endnu ikke modtaget en redegørelse fra Statsadvokaten. Men de er sikre på, at de vil anke Statsadvokatens beslutning om at indstille efterforkningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi vil anke sagen fordi der er så mange fejl og misforståelser i rapporten, siger Bent Erik Christensen Bødker.

Forældrene havde den 11. marts bedt Politiet se til deres søn der led at post traumatisk stress. Under besøget i Torben Bødkers værelse bliver Politiet angiveligt angrebet af ekssoldaten og politiet affyrer 3-4 skud og dræber dermed Torben Bødker.

I dag besluttede Statsadvokaten at indstille efterforskningen fordi: "Vi har vurderet, at man ikke er gået ud over grænsen for den lovlige magtanvendelse, i situationen hvor de bliver angrebet," siger Statsadvokat Lise-Lotte Nilas.

Men det er forældrene ikke enige i.

- De er gået langt videre. De skulle op og se hvordan han havde det, de burde være gået igen og have tilkaldt psykolog eller læge, siger Bent Erik Christensen Bødker.

En af advokaterne for de to politifolk bakker i dag delvist forældrene op.

- Jeg tror man er nødsaget til fra politiets ledelse at indse, at man skal sende mange flere politifolk, ud når det drejer sig om en situation med en psykisk syg. Fordi antallet at politifolkene gør at man kan nedkæmpe den psykisk syge, uden at der er nogen der kommer til skade,  siger advokat Torben Koch.

Tilbage i Bandholm sidder forældrene og undrer sig over, hvad de kalder en mangelfuld efterforskning.

- Hvorfor er pebersprayen på badeværelset, hvorfor har Torben ikke peberspray i ansigtet, hvorfor lyder der 4 skud kort efter hinanden, og hvorfor er der en der råber "nu skal du dø dit svin," siger Kisse Bitten Bødker.