¨

Fona lukker helt i vores område

Gågaderne og storcentrene i vores område må i forvejen klare sig uden Fona i vores område. Foto: TV ØST

Kun otte butikker i elektronikkæden Fona kommer til at overleve efter firmaets rekonstruktion. Ingen af dem ligger i vores område.

Fona skærer endnu mere ind til benet og fyrer 280 ansatte. Samtidig vil kun otte butikker i elektronikkæden overleve firmaets rekonstruktion.

Det er de hårde kendsgerninger fra den økonomisk klemte kæde, der i løbet af februar og marts har arbejdet på at finde sin nye form.

I første omgang forlød det, at 31 butikker af de oprindelige 56 ville overleve. Allerede ved den lejlighed blev 300 ansatte ud af 975 opsagt. Lukningerne dengang ramte blandt andet Fona i Holbæk og Ringsted.

- Denne plan havde imidlertid nogle forudsætninger, som det i løbet af marts 2016 har vist sig ikke kunne opfyldes, skriver advokaterne, der står for rekonstruktionen, i en pressemeddelelse.

Derfor er alle ansatte, der ikke arbejder i de otte overlevende butikker, fyret per dags dato.

Ingen endelig løsning

Advokaterne, Ole Borch og Pernille Bigaard, understreger i meddelelsen, at der ikke er tale om en færdig løsning, men at det er den model, de arbejder videre med lige nu. Viser det sig, at der kan holdes liv i flere butikker, vil de trække nogle opsigelser tilbage.

De forventer at have et endelig svar på Fonas fremtid i april.

Ingen butikker i vores område

De butikker, der overlever, ligger alle i Storkøbenhavn og en enkelt i Aalborg. Alle Fona-butikker i vores område lukker.

F Group, der ejer Fona, gik til skifteretten 1. februar og bad om rekonstruktionen, en form for betalingsstandsning, på grund af den svære økonomiske situation.

Kæden er ifølge egen forklaring ramt af hård konkurrence på markedet for elektronik, som har ført til priskrig med andre kæder som Power og Elgiganten.

Fona tabte 30 millioner kroner om året i 2013 og 2014 - selskabet har endnu ikke afsløret tallene fra 2015.

/ritzau/ og TV ØST

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App