Følsomme køretøjer skal holde sig fra broer

Vejdirektoratet råder nu vindfølsomme køretøjer til at holde sig fra broerne ved Storebælt, Øresund og Farø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vindfølsomme køretøjer skal holde sig fra broerne ved Storebælt, Øresund, Vejle og Farø, advarer Vejdirektoratet, og færger må blive i havn.

Mens sneen lader vente på sig for alvor, så tager vinden til, og Vejdirektoratet fraråder nu vindfølsomme køretøjer på broerne over Storebælt, Øresund, Vejlefjord og Storstrømmen på Sydmotorvejen.

- Sneen er kommet i det sydlige Danmark, men det største problem lige nu er den kraftige blæst, siger Anders Bach Sørensen fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter til Ritzau.

Blæst giver slinger

Vindfølsomme køretøjer gælder lastbiler med tomme trailere, varebiler og personbiler med trailer eller campingvogn. De kan komme i slinger på grund af blæsten og forårsage ulykker på broerne. Samtidig kan løse dele give problemer i trafikken.

- Alt, der ikke er spændt ordentligt fast, blæser ud på vejen og generer de øvrige trafikanter. Det kan være presenninger eller affald fra trailere, forklarer Anders Bach Sørensen.

Vejdirektoratet starter med at fraråde de lette køretøjer, men det næste skridt ved kraftig blæst er helt at lukke broer. Og det kan komme på tale under stormen.

- Vi har hørt, at det fortsætter i løbet af aftenen og natten, så vi følger situationen tæt. Det går i retning af, at broerne kan blive lukket, og det er næste skridt, men vi har ikke hørt fra broerne eller politiet om en lukning endnu, lyder det fra Vejdirektoratet.

Færgerne også ramt

Også færgerne er ramt af aflysninger på grund af vinden. Alsfærgen har indstillet al sejlads, mens forbindelsen mellem Ystad og Rønne på Bornholm er delvist indstillet. Flere afgange er aflyst på grund af høj søgang i Østersøen.

Færgerne fra Gedser og Rødby sejler indtil videre normalt, hvilket også gælder færgerne til Fanø, Langeland og Samsø. Molslinjen har ændret sejlplanen på visse overgange.

Banedanmark melder om tog til tiden i hele landet.

/Ritzau/