¨

Folketinget vil sikre tog til tiden

Foto: TV ØST

De danske togpassagerer får ikke den service, de har krav på, mener et bredt flertal i Folketinget. Derfor skal der nu nedsættes et udvalg bestående af fagfolk og pendlere. Det skriver Berlingske.

 

Den danske jernbane er ved at køre af sporet som følge af overfyldte tog, forsinkelser, nedbrudte signaler, IC4-tog, der ikke kan køre samt økonomisk rod i DSB og DSBFirst.

Udviklingen er så alvorlig, at et flertal i Folketinget frygter, at jernbanen ikke bliver i stand til at tage den største del af trafikvæksten i de kommende årtier, som ellers er et erklæret mål af hensyn til danskernes mobilitet.

Derfor er der bred opbakning til et forslag fra Dansk Folkeparti om at nedsætte et hurtigtarbejdende udvalg for jernbanen med fagfolk, organisationer og pendlere.

Udvalget skal inden årets udgang komme med løsninger, der kan gøre togtrafikken på både statens og regionernes banestrækninger så attraktiv, at et stigende antal danskere med glæde vil vælge at benytte kollektiv trafik.

- Hvis man ikke har et rentabelt og attraktivt produkt, får man ikke den samfundsmæssige effekt, at der kommer færre biler på vejene og flere mennesker i den kollektive trafik, siger Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen til Berlingske.

Kim Christiansen peger på, at der især er behov for en strategi for materielsituationen og organiseringen af togdriften, der "sejler lidt rundt i øjeblikket".

Nis Vind Larsen, der er pendlertalsmand på strækningen København-Kalundborg, tvivler på, at brugerne får stor indflydelse i udvalget.

- Mange gange er mit indtryk, at vi får lov at komme til orde, så de kan sige, at de har hørt pendlerne. Men de retter sig sjældent efter det, siger han til Berlingske.

/ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App