Folkeskolens elever i udkanten skal undervises via TV-skærm

Lærermanglen i yderområderne skal blandt andet løses ved fjernundervisning af folkeskoleelever, mener regeringen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I fremtiden kan elever i folkeskolen i det yderområderne komme til at bliver undervist af deres lærer på en tv-skærm. En lærer fysisk til stede i klasselokalet er måske være fortid ifølge regeringen, som vil lave forsøg med fjernundervisning de steder i landet, hvor det kniber med at tiltrække lærere.

Det skriver Jyllands-Posten.

Der kommer højst sandsynligt til at mangle lærere i adskillige fag flere steder i landet. Derudover er der også færre, der søger ind på læreruddannelserne.

- Fjernundervisning kan være med til at styrke kvaliteten på skoler i yderområder, hvor det ikke kan lade sig gøre at rekruttere uddannede lærere i alle fag, og hvor der er et lavt børnetal, siger Børne – og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) til Jyllands-Posten.

Ifølge ministeren vil regeringen nu se forsøg med fjernundervisning an, hvorefter flere initiativer vil blive sat i gang.

Blandet modtagelse

Ude på skolerne bliver beskeden om fjernundervisning blandet modtaget.

Formand for forældreforeningen, Mette With Hagensen er skeptisk, mens formanden for skolelederne, Claus Hjortdal ikke vil afvise tanken på forhånd, skriver avisen.