Følg retssagen: Kroatisk familie risikerer flere års fængsel for stribevis af hjemmerøverier mod ældre

Onsdag fortsætter retssagen mod seks personer, som ifølge anklagemyndigheden har begået 26 hjemmerøverier – flere af meget grov karakter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En formodet hjemmerøver-bande, der er tiltalt for at stå bag 26 hjemmerøverier, sidder onsdag igen på anklagebænken ved Retten i Nykøbing Falster.

Der er tale om seks personer, fem mænd og én kvinde, i alderen 18 til 51 år, som er i familie med hinanden. De tiltalte er herboende kroatiske statsborgere.

Journalist Ida Laursen Brock liveblogger fra retten. Du finder livebloggen nederst i artiklen.

Hjemmerøverierne er hovedsageligt foregået på Sjælland, Møn, Lolland og Falster, men anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi mener også, at de seks tiltalte står bag hjemmerøverier i Jelling og Christiansfeld i det sydlige Jylland.

Risikerer op til 12 års fængsel 

Der er i alt 42 forhold i sagen, og mange af forholdene handler ikke alene om røveri af særlig grov beskaffenhed, som det hedder i anklageskriftet, men også frihedsberøvelse og vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

OM SAGEN

Strafferammen for røveri af særlig grov beskaffenhed er op til ti års fængsel. Strafferammen for frihedsberøvelse af den type, der fremgår af anklageskriftet, er 12 års fængsel, ligesom strafferammen for vold af særlig rå karakter har en strafferamme på seks års fængsel.

Der ventes at falde dom senest den 17. januar 2019. Anklager Susanne Bluhm forventer, at de tiltalte vil nægte sig skyldige.

Retssag mod formodet hjemmerøver-bande - dag 2

playliveblog