Fodbolden får hjælp af kilma-ændringer

Efterhånden som klimaet bliver varmere herhjemme, er det nu blevet muligt at spille fodbold hele året - udenfor. Det benytter man sig nu af i Sjælland Boldspil Union, hvor man starter en ny turnering.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De globale klimaforandringer har gjort det muligt at spille fodbold året rundt i Danmark. Det tager Sjællands Boldspils Union nu konsekvensen og søsætter en vinterturnering, der sparkes i gang til november og slutter til februar. Det skriver P4 Sjælland.

Og klubberne er vilde med vinterbold, fortæller teamleder i Sjælland Boldspil Union (SBU) Thomas Rasmussen.

- Det er blevet en overvældende succes med 350 hold fra 132 klubber, der har tilmeldt sig vinterturneringen, siger Thomas Rasmussen, der også peger på at de stadig flere kunstgræs-baner har gjort det mere populært at spille fodbold året rundt.

En af de 132 sjællandske klubber, hvor medlemmer nu skal finde lange underbukser frem og spille udendørs fodbold hele året er Kværkeby IF, lidt uden for Ringsted.

Her er vinterturneringen med til at holde gang i klublivet, siger træner René Christensen.

- Spillerne kommer alligevel året rundt og så er det sjovere at spille rigtige kampe frem for at løbe og træne på en pløjemark, siger René Christensen. Klubberne bestemmer selv om vinterturneringen skal spilles på kunstgræs, græs eller grus.