Flot forårsweekend: Det kan blive 15 grader søndag

Flot weekend på vej. Solen får især lov til at skinne lørdag og søndag, mens skyerne hænger på himlen det meste af fredagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver rig mulighed for at nyde foråret i de kommende dage. Weekenden byder nemlig på masser af solskin og temperaturer, der kan nå op på 15 grader, lyder det fra DMI.

- Det bliver en flot forårsweekend, siger vagtchef Michael Skelbæk.

Skyet start på fredagen

Fredag starter størstedelen af landet dog ud med overskyet vejr, og det tager nogle timer, før det begynder at klare op. De første solstrejf får bornholmerne og sjællænderne i eftermiddag, og opklaringen breder sig østpå i løbet af aftenen.

- Lørdag ser straks bedre ud. Det bliver en flot dag med nogen eller en del sol. Der kan måske være lidt skyer og enkelte byger først på dagen i den sydvestlige del af landet, siger Michael Skelbæk.

Flot søndag

Temperaturerne holder sig på mellem otte og 14 grader om dagen og tæt på frysepunktet om natten. De højeste dagstemperaturer er i den vestlige del af både Jylland, Fyn og Sjælland, da vinden kommer fra øst.

- Søndag bliver også en rigtig flot solskinsdag med temperaturer på mellem 10 og 15 grader, siger Michael Skelbæk.

- Både lørdag og søndag er der ikke meget vind, og det gør det bare endnu mere behageligt, tilføjer han.

Risiko for nattefrost næste uge

Michael Skelbæk fortæller desuden, at da vi stadig er tidligt i foråret, kan det være koldt ved kysterne.

Det gode vejr fortsætter ind i begyndelsen af næste uge. Mandag er stort set en kopi af søndag, mens en koldfront tirsdag får temperaturerne til at falde lidt - også om natten, hvor der kan komme nattefrost.

Men solen kommer til at skinne i de første dage af ugen, selvom der også kommer skyer.

/ritzau/