¨

Flest penge til Udkantsdanmark

Foto: TV ØST

Det er boligområder i Udkantsdanmark, der får den største bid af kagen, når de ekstra milliarder fra Landsbyggefonden til renoveringer skal fordeles. Det fremgår af en undersøgelse, Landsbyggefonden har foretaget for fagbladet Boligen, der udgives af BL - Danmarks Almene Boliger.

Som led i den bredt indgåede boligaftale imellem regeringspartierne, Venstre, konservative og Dansk Folkeparti, blev der opnået enighed om at fremrykke yderligere 5,5 milliarder kroner fra Landsbyggefonden til renoveringer i almene boligområder. Dermed vil der være 10,6 milliarder kroner til investeringer allerede i år og 2,6 milliarder kroner i 2012.

Der er tale om et trangsprincip, når Landsbyggefonden afgør, hvem der skal støttes, og hvem der ikke skal, og opgørelsen viser, at det har resulteret i, at "Udkantsdanmark" er blevet tilgodeset noget mere end resten af Danmark.

Det overrasker ikke administrerende direktør i BL - Danmarks Almene Boliger, Bent Madsen:
- Det svarer nogenlunde til vores fornemmelse. Og det er ikke så underligt, hvis man tænker over, hvilke problemer man står med i en række områder i dele af Danmark. Hvor man godt kan leje en billig toværelses lejlighed ud i København, selv om den måske ikke er tiptop i orden, så kan det altså ikke lade sig gøre i Nordjylland.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App