Flest hedder Michael og Kirsten her

Danmarks Statistik har opgjort, hvad danskerne hedder fra fødsel til alderdom pr. 1. januar 2016. I vores region topper Michael og Kirsten listen over mest populære navne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du hedder Michael eller Kirsten, er der en god chance for, at du kender en eller flere andre i dit område med samme navn.

Danmarks Statistik har offentliggjort tallene for, hvilke navne danskerne har fra fødsel til alderdom pr. 1. januar 2016, og på Vest- og Sydsjælland er det altså Michael og Kirsten, der indtager førstepladsen.

Samtidig er det også både Kirsten og Michael, der dukker op, når man ser på danskernes mest almindelige fulde navn. Kirsten Nielsen er her undersøgelsens helt store højdespringer med 739 personer, og på anden- og tredjepladsen kommer henholdsvis Kirsten Jensen og Michael Jensen, som 734 og 647 danskere hedder.

Forskel på regionerne

På Vest- og Sydsjælland hedder 4.917 kvinder Kirsten, og 5.062 mænd bærer navnet Michael. Sådan er billedet dog ikke over hele landet, da det for eksempel kun er i Nordjylland og på Sjælland, at Kirsten topper listen, mens Michael kun findes på Sjællands top ti.

I Jylland er det i stedet Jens og Anne, der er de altoverskyggende vindere.

Forskel på generationerne

Selvom det er Kirsten og Michael, der løber med sejren i den samlede oversigt i regionen, så er det andre navne, der dukker op på listen, når man kigger lidt mere snævert i statistikken.

Forældre til børn i alderen 1-9 år er for eksempel mest vilde med navnene Emma og Oliver, og flest i alderen 20-39 år hedder Camilla, Maria og Martin.  

Kigger man på den lidt ældre generation fra 60-99 år er Kirsten, Else og Jørgen de mest populære navne.

Se statistikken her