¨

Flest børn får ADHD-medicin i Nordvestsjælland

Arkivfoto. Foto: TV ØST

Ud af regionens kommuner er det i de nordvestsjællandske, at den største del af børnene bliver ordineret ADHD-medicin.

Ud af 1000 børn får mellem 18 og 28 medicin mod opmærksomhedsforstyrrelsen ADHD i Sorø, Holbæk, Kalundborg og Odsherred.

Det er langt flere end i eksempelvis Faxe Kommune, hvor mellem 3 og 9 børn ud af 1000 bliver ordineret samme type medicin. Det skriver Politiken.

Avisen kan på baggrund af endnu ikke offentliggjorte tal fra Sundhedsdatastyrelsen vise et Danmarkskort med store kommunale forskelle i antallet af børn på ADHD-medicin. Her ligger de fornævnte nordvestsjællandske kommuner blandt de i landet, hvor andelen af ADHD-medicinerede børn er højest.

Psykiater: - Brug for mere klare regler

Børnepsykiater Hanne Børner, der er næstformand i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab, mener, at årsagen ligger i holdningsforskellige i de enkelte kommuner.

- Vi har brug for, at vi alle sammen omkring børnene strammer os an og følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Vi skal væk fra den holdningsprægede tilgang til lidelsen, siger hun til Politiken.

Afdelingschef i Kommunernes Landsforening, Christian Harsløf, siger ligeledes til avisen, at de store kommunale forskelle tyder på forskellige tilgange til behandlingen. Han vil nu have tallene gransket.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App