Flest børn får ADHD-medicin i Nordvestsjælland

Ud af regionens kommuner er det i de nordvestsjællandske, at den største del af børnene bliver ordineret ADHD-medicin.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ud af 1000 børn får mellem 18 og 28 medicin mod opmærksomhedsforstyrrelsen ADHD i Sorø, Holbæk, Kalundborg og Odsherred.

Det er langt flere end i eksempelvis Faxe Kommune, hvor mellem 3 og 9 børn ud af 1000 bliver ordineret samme type medicin. Det skriver Politiken.

Avisen kan på baggrund af endnu ikke offentliggjorte tal fra Sundhedsdatastyrelsen vise et Danmarkskort med store kommunale forskelle i antallet af børn på ADHD-medicin. Her ligger de fornævnte nordvestsjællandske kommuner blandt de i landet, hvor andelen af ADHD-medicinerede børn er højest.

Psykiater: - Brug for mere klare regler

Børnepsykiater Hanne Børner, der er næstformand i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab, mener, at årsagen ligger i holdningsforskellige i de enkelte kommuner.

- Vi har brug for, at vi alle sammen omkring børnene strammer os an og følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Vi skal væk fra den holdningsprægede tilgang til lidelsen, siger hun til Politiken.

Afdelingschef i Kommunernes Landsforening, Christian Harsløf, siger ligeledes til avisen, at de store kommunale forskelle tyder på forskellige tilgange til behandlingen. Han vil nu have tallene gransket.