Flest borgere fra Region Sjælland i RKI registret

For første gang i tre år stiger antallet af dårlige betalere i Danmark. Region Sjælland er den region der er hårdest ramt. Lolland Kommune er Danmarks mest gældsplagede kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Antallet af sager per person stiger, og gælden vokser for de næsten 200.000 personer i RKI registret. Det viser en ny opgørelse fra
Experians RKI register. Danske forbrugere nu skylder mere end 7,6 mia. kr.

Finanskrisen er ikke gået ubemærket hen over de danske forbrugere. En ny årlig opgørelse fra Experian viser, at RKI registret vokser sig større. 199.878 forbrugere, der i gennemsnit tegner sig for 2,5 sag hver, skylder tilsammen mere end 7,6 mia. kr., hvilket  betyder, at hver skyldner i registret har 38.297 kr. i gæld på samvittigheden.

- Vi må konstatere, at der er sket stigninger i vores registreringer det seneste år. Både hvad angår antal personer og antal sager per person. Vi kan se, at det særligt er aldersgruppen fra 20-40 år, der døjer med økonomien. Det er her man konsoliderer sig  økonomisk i livet, man er måske under uddannelse, og det er i denne aldersgruppe, man får børn. Det betyder, at det kan være svært at få enderne til at mødes, siger kommunikationschef hos Experian, Camilla Rose, der samtidig opfordrer til, at man får professionel rådgivning, hvis man er ramt af gæld.

I aldersgruppen 21-30 er syv pct. af alle danskere registreret, mens det for de 31-40-årige er 6,3 pct. af befolkningsgruppen. For de 31-40-årige er gælden dog typisk højere end hos personer i tyverne, ligesom hver registreret i denne gruppe tegner sig for flere sager.

Opgørelsen viser også, at 4,69 pct. af den samlede voksne befolkning står opført i registret over gældsplagede danskere. Opdelt på de fem regioner, er det særligt region Sjælland, der er hårdtest ramt. Her er 5,33 pct. af befolkningen registreret i RKI, og det er også sjællænderne, der gennemsnitligt tegner sig for det højeste beløb pr. sag. Kigger man ud over de danske kommuner, står det værst til i Lolland kommune, der indtager pladsen som Danmarks mest gældsplagede kommune med over ni pct. af befolkningen i RKI.