Flertal: Sohn svækker rød regering

Ole Sohn, der er valgt i Sjællands Storkreds, vil svække en eventuel S og SF regering. Det viser ny Gallup måling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

SF-gruppeformand Ole Sohn udgør så stort et problem, at det vil skade en kommende rød regering, hvis Sohn bliver minister.

Det mener et flertal på 56 procent af danskerne i en ny Gallup-måling, som er foretaget, efter at Ole Sohn i forgårs udtalte, at han begik »en klar fejl« ved at »gå med i DKP.«, skriver Berlingske Tidende onsdag.

Ole Sohn var formand for Danmarks Kommunistiske Parti fra 1987-91, og forleden kom det frem, at han helt op til Murens fald udtrykte stor begejstring over DDR-regimet i et brev til den daværende leder, Erich Honecker.

-Målingen viser, at Ole Sohn er nødt til at stå frem og forklare sig yderligere, når han kommer hjem fra efterårsferie. Han må sætte flere ord på og komme med nogle refleksioner, så han kan berolige vælgerne, siger politisk kommentator og tidligere pressechef for de Konservative, Niels Krause-Kjær.

-Der er en gruppe midtervælgere, som kan gå til både rød og blå side, og som tilsyneladende kan være påvirket af sagen.

Hvis danskernes holdning til Ole Sohn ikke ændrer sig over den kommende tid, kan det få betydning for, hvilken post Ole Sohn kan få i en kommende S-ledet regering, vurderer politisk kommentator Peter Goll, der har været politisk rådgiver i SF.