Flertal for alkolås

Danskerne er i stort omfang parate til at bremse spritbilister ved hjælp af alkolåse, der forhindrer en bil i at starte, hvis førerens udåndingsluft indeholder en promille på over 0,5, skriver Berlingske Tidende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danskerne er i stort omfang parate til at bremse spritbilister ved hjælp af alkolåse, der forhindrer en bil i at starte, hvis
førerens udåndingsluft indeholder en promille på over 0,5, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge en ny meningsmåling, som Gallup har udført for avisen  er 73 pct. af befolkningen »enig« eller »overvejende enig« i, at en alkolås skal være obligatorisk i alle nye biler, mens 25 pct. er imod.

Opbakningen til den teknologiske bekæmpelse af alkohol i trafikken er endnu tydeligere, når det handler om
erhvervskøretøjer. 89 pct. af danskerne støtter helhjertet eller hælder til, at taxi-, bus- og lastbilchauffører skal tvinges til at puste i et alkometer, inden motoren går i gang.

Her i regionen kæmper Svend Andresen fra Havnsø for at få indført alkolåse i biler. Det har han gjort, siden hans datter og svigersøn blev dræbt af en spribilist ved Ruds Vedby. Socaldemokratiet og SF har taget hans ideer til sig, mens f.eks formanden for Færdselssikkerhedskommissionen, Venstres Karsten Nonbo, tidligere har afvist forslaget om at sætte alkolåse i alle biler.