¨

Flere zoner og dyrere billetter

Foto: TV ØST

Når Movias nye rejsekort bliver indført sidst i oktober, kommer der også ny zoneinddeling. Men det betyder samtidig også dyrere billetter.

Når rejsekortet bliver indført vil der også komme en ny zoneinddeling. På Lolland-Falster vil det betyde, at de nuværende 13 zoner bliver til 25 zoner. Det skriver Folketidende.

I dag kan man købe en enkeltzonebillet for 16 kroner. Men fremover skal man som minimum købe en to-zoners billet til 24 kroner.

- De nye zoner på Sydhavsøerne bliver mindre, end de vi kender i dag. Det afspejler en harmonisering med resten af Movias område på Sjælland, siger centerchef i Movia Anders Due, der er centerchef hos Movia til Folketidende.dk

Ifølge Folketidende.dk betyder flere zoner også dyrere rejser for de, som køber en billet med kontanter til bus eller tog.

- At kontantbilletter bliver dyrere til busser og tog skulle gerne være med til, at de fleste rejsende vælger at købe et Rejsekort. Enten et personligt, et flexkort eller et anonymt Rejsekort, som flere kan dele, siger Anders Due.

Ifølge Movia vil det blive billigere at benytte Movias rejsekort som betalingsmidde. Rejserne man dagligt kan man spare op til 50 procent.

Mere info på www.rejsekort.dk

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App