Flere virksomheder på Sjælland går konkurs

I årets første otte måneder var der godt 28 procent flere konkurser i regionen sammenlignet med samme periode sidste år. Det er den største stigning på landsplan.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

331 virksomheder gik konkurs i region Sjælland i årets første otte måneder. Det er en stigning på godt 28 pct. i forhold til samme periode sidste år. Og det højeste tal på landsplan.

- Konkursudviklingen er et tydeligt signal om, at dansk økonomi ikke buldrer fremad, og at opsvingstræerne ikke er vokset ind i himlen. I stedet halter både økonomi og konkurstal to skridt frem efterfulgt af en hvilepause, ” siger Mira Lie Nielsen, chefkonsulent og økonom i Dansk Erhverv og tilføjer:

- Antallet af konkurser har dog overordnet set faldende tendens, hvilket også ventes kunne ses i regionerne uden for Hovedstaden i de kommende måneder i takt med at fremdriften i økonomien ventes at tage til i den resterende del af 2015.”

- I region Sjælland var der et massivt fald i konkursomfanget i 2014, men i tallene for de første otte måneder af 2015 ses, at der i netop i region Sjælland har været markante stigninger i antallet af konkurser. Den bratte opbremsning i konkursomfanget sidste år, som blev efterfulgt at markante stigninger kan jo være et tegn på, at man især i sjællandske virksomheder har måttet sande, at det meget omtalte opsving altså ikke har nået særlig langt uden for de større byer. Vi ved også, at virksomheder bl.a. i restaurationsbranchen samt landbruget har haft et svært år. 

Mira Lie Nielsen understreger, at antallet af konkurser svinger temmelig meget, og når man derudover ønsker at se på udviklingen geografisk, er man nødt til at vurdere ud fra en længere tidsperiode.