Flere villaejere forskanser sig

Mistilliden til, at politiet rykker akut ud til indbrud, er så stor blandt villaejere, at flere vælger at forskanse sig med tyverialarmer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Villaejerne frygter både indbrud og hjemmerøveri, og at politiet ikke rykker akut ud, hvis det skulle ske på ens egen parcel. Det viser en ny undersøgelse  foretaget blandt gør-det-selv magasinets Idényts villapanel. Her har man spurgt 6000 villaejere, og mere end halvdelen af dem tror ikke på politiet når at rykke akut ud under et igangværende indbrud.

En af de skeptiske, der får sat alarm op, selvom de aldrig har haft indbrud er Erik Nielsen fra Slagelse. Derfor har han nu brugt 20.000 kroner på sikringsudstyr og har dobbeltsikret sig med både tyverialarm og fire overvågningskameraer foran indgangene til sit hus.

 – Min tillid de kommer er nul. Godt nok har jeg ikke haft brug for politiet endnu, og jeg håber heller ikke, jeg kommer til det. Men når man ser i fjernsynet, et hjemmerøveri? Jo der kommer de så ud og skriver en rapport, og så lader de den ligge der, lyder kritikken fra Erik Nielsen.

De utrygge husejere er ifølge justitsminister Brian Mikkelsen et resultat af tidligere episoder, da politireformen lige blev lavet, men ifølge ham bliver der  faktisk både rykket hurtigere og oftere ud nu.

 – Det er klart, at når folk ringer om igangværende kriminalitet, så skal politiet komme, og det gør de også kan jeg se på responstiderne. Hvis der så er en situation, hvor der har været et indbrud for et par dage siden, så behøver politiet jo altså ikke komme i løbet af fem minutter. De må bare sørge for sagen bliver efterforsket, men de behøver ikke lige komme med det samme, siger justitsministeren.

Hvor halvdelen af villaejerne sidste år ikke skænkede tyverisikring en tanke, så er det nu to tredjedele, som har anskaffet sig en form for tyverisikring. Og det kan mærkes hos landets låsesmede.

 –  Vi ser en glidende tendens til, at det nu er folk , der aldrig har haft et indbrud, som vælger at købe alarmer og overvågning. Før var det kun, når folk havde haft et indbrud, de henvendte sig. Og efter hvad vi hører, så er folk jo bange for at ende som flere af de her ofre for hjemmerøveri, de ser i medierne, så tanken om et indbrud, mens de sover, får dem til at sikre sig, siger Mads Holmen fra Bagger Låse & Alarm.