Flere vil læse til bioanalytiker: Sådan ser studieoptaget ud på Absalon

Flere unge vil læse til bioanalytiker, når de søger ind på Professionshøjskolen Absalon. Til gengæld vil færrest læse sundhed og ernæring.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lidt over midnat fik tusindvis af unge mennesker besked om, hvorvidt de var kommet ind på deres drømmeuddannelse. Det er især uddannelsen som bioanalytiker flere af de unge går efter, når de søger ind på en af Professionshøjskolen Absalons videregående uddannelser.

Hele 24 procent flere er blevet optaget på bioanalytiker siden sidste år. I år har de optaget 77 studerende på uddannelsen i Næstved mod 62 i 2017. Det viser tal for Den Kordinerede Tilmelding (KOT). Men nogle af unge vil også kunne vælge at tage uddannelsen i Kalundborg.

For at blive optaget i år igennem kvote 1 skulle man have et karaktergennemsnit på minimum 6,6, hvilket ligger på samme niveau som sidste år.

Desuden er pladser på studiet som lærer også blevet mere populære. Her er 6 procent flere blevet optaget i forhold til sidste år. Det samme gør sig gældende for uddannelserne sygeplejerske og administrationsbachelor, hvor der også er en lille stigning i optaget.

Færre vil læse om sundhed og ernæring

I Sorø holder uddannelsen sundhed og ernæring til. Her er optaget af studerende gået tilbage. I år har kun 128 fået tilbudt en plads. Helt præcist fordeler pladserne sig sådan, at 76 skal gå på den fysiske uddannelse, mens 52 tager faget som e-læring.

Antallet af optagne studerende er faldet i forhold til 2017, hvor 180 blev optaget. Det er lig med et fald på 29 procent.

Desuden er optaget på uddannelsen diplomingeniør i bioteknologi også gået en del tilbage. Her har kun 35 fået en plads i forhold til de 46, der fik tilbudt en plads sidste år.

Ved uddannelser som leisure management, pædagog, ergoterapeut og social rådgiver er optaget af sturende også faldet. Det er dog fortsat pædagog-studiet, der har optaget flest studerende - nemlig 733 i år.