Flere vil have en ekstra vej til Jylland

Seks sjællandske kommuner er nu tilhængere af en fast forbindelse over Kattegat. Roskilde, Kalundborg og Holbæk har netop fået følgeskab af Lejre, Slagelse og Høje-Taastrup.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- For kommunerne på hele Sjælland vil en fast forbindelse over Kattegat betyde både en opgradering af vejnettet og mere togtrafik. Vi kommer til at ligge langs de trafikale hovedakser. Det vil gavne både erhvervsudvikling og beskæftigelse, siger Lejre-borgmester Mette Touborg (SF) til Dagbladet Roskilde.

En anden af de nye borgmestre i denne sammenhæng er Slagelses Lis Tribler (S). Hun kæder en fast forbindelse over Kattegat tæt sammen med de sjællandske kommuners ønske om en bedre tværforbindelse fra Kalundborg over Slagelse og Næstved til motorvejen ved Rønnede.

- Femern-forbindelsen kommer først, men når den er etableret, vil tværvejen binde den sammen med en efterfølgende fast forbindelse over Kattegat. Det vil gavne udviklingen på hele Sjælland, og en ekstra mulighed for at komme fra Århus til København vil have mange, afsmittende effekter på hele Sjælland, siger Lis Tribler.