Flere unge vil være murer

En ny opgørelse fra Byggeriets Uddannelser viser, at flere unge vil være murer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere unge vil være murer, viser en ny opgørelse fra Byggeriets Uddannelser, der et fælles sekretariat for landets bygge- og anlægsuddannelser,

Det samlede optag på landets mureruddannelser er således steget med cirka 11 procent siden sidste år, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

quote Det er ikke lige så nemt at finde lærlinge, som det har været tidligere, og jeg er rigtig glad for at høre, at optaget er steget

Thomas Damm, Øens Murerfirma A/S

I 2017 er 715 elever begyndt på erhvervskolernes grundforløb 2 for murer med opstart i enten januar eller august. Sidste år lå antallet på 645.

Ifølge Erik Fog Larsen, der er konsulent på murerområdet for Byggeriets Uddannelser, skyldes fremgangen blandt andet rygvind i økonomien, der giver flere byggeopgaver og dermed øger behovet for at tage lærlinge ind. Og desuden har en række kampagner givet pote.

- Der er blevet gjort en stor indsats. Vi har i Byggeriets Uddannelser lavet videoer, der skal få flere til at interessere sig for murerfaget, og København Murerlaug har også lavet en video som en del af en kampagne, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Glæder sig over fremgangen

Fremgangen bliver modtaget godt i entreprenørvirksomheden Øens Murerfirma A/S fra København med cirka 230 ansatte og lidt mere end 20 murerlærlinge.

- Det er ikke lige så nemt at finde lærlinge, som det har været tidligere, og jeg er rigtig glad for at høre, at optaget er steget. Det er en meget vigtig del af branchens fremtid, siger adm. direktør og indehaver Thomas Damm til Licitationen - Byggeriets Dagblad.