Flere unge kvinder flytter ind til byen

Stadig flere kvinder mellem 20 og 29 år flytter fra provinsen og ind til storbyen. Se her, hvordan kønsfordelingen ser ud i din kommune:

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Andelen af unge kvinder i provinsen bliver stadig færre.

Flere kommuner rammes

Hele 59 af landets kommuner har i dag mindre end 90 kvinder for hver 100 mænd i alderen 20-29 år. I 2005 gjaldt det kun 28 kommuner,  skriver Politiken.

Her i landsdelen er overvægten af unge mænd tydeligst i Odsherred, Kalundborg, Stevns, Faxe, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland Kommuner.

Lolland er den kommune her i landsdelen, hvor der bor færrest 20-20-årige kvinder pr. 100 mænd i samme aldersgruppe - nemlig 81,9 kvinder. Det viser en optælling af tal fra Danmarks Statistik, TV2 ØST har lavet.

Værre udenfor landsdelen

Regionen er dog ikke lige så hardt ramt som andre steder i landet.

Ifølge Politiken er der 11 kommuner i Danmark, hvor der er under 80 kvinder pr. 100 mænd, når det gælder de 20-29 årige.

For eksempel er der i Samsø kommune kun 66 kvinder pr. 100 mænd.

Kvinderne flytter især for at tage uddannelse, så storbyerne får stadig større overskud af kvinder. tendensen er, at stadig færre kvinder vender tilbage, skriver Politiken.

By-, Bolig- og Landdistriktsminister, Carsten Hansen (S) vil gerne bremse udviklingen:

- Vi kan for eksempel prøve at ændre kønsopdelingen, så mænd ikke er så dominerende på erhvervsuddannelserne ude på landet og kvinder ikke så dominerende på velfærdsuddannelserne i byerne - og også prøve at få rykket uddannelserne tættere på hinanden rent fysisk, siger ministeren til avisen.

Klik på en kommune og se, hvordan kønsfordelingen er: