Flere tvangsauktioner

Antallet af husejere i Region Sjælland, der ikke kan betale den månedlige ydelse, steg kraftigt i december - det vil dog ikke blive så slemt i 2009, lyder det fra Realkredit Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

358 tvangsauktioner i Danmark i december - i november var der 267. Billedet er tydeligt. Flere husejere har problemer med den månedlige ydelse til realkreditten.

Ifølge Realkredit Danmark er det de mange negative nyheder for boligejerne i 2008, der har udløst problemerne - nemlig en cocktail af faldende ejendomspriser, stigende renter og en begyndende afmatning i dansk økonomi. 

Antallet af tvangauktioner vil dog ikke stige voldsomt i 2009, mener Realkredit Danmark.

Det skyldes, at en relativt lav ledighed og udsigten til pæne lønstigninger forventes at holde hånden under mange danske husholdningers privatøkonomi. Samtidig peger meget i retning af, at renterne igen falder.

Der er forholdsmæssigt flere tvangsauktioner i Region Sjælland sammenlignet med de fleste andre steder i Danmark. Knap 18 procent af landets ejendomme findes her i regionen. Men 24 procent af alle tvangsauktioner fandt sted i Region Sjælland. Det overgås kun af Region Hovedstaden.