¨

Flere trusler mod kommunalt ansatte

Foto: TV ØST

Voldstrusler på Facebook-hadegrupper, verbale overhalinger eller fysiske overfald. Det er en virkelighed, landets kommunalt ansatte i stigende grad må forholde sig til.

Det skriver Berlingske Tidende i dag.

Ni ud af ti kommuner inden for det seneste år oplevet alvorlige trusler mod deres ansatte. Og knapt 37 procent af kommunerne oplever, at antallet af trusler i år har været stigende i forhold til sidste år. Det viser en rundspørge, Berlingske Research har foretaget blandt landets kommunaldirektører.

Fagforeningen FOA repræsenterer 200.000 offentligt ansatte. Her overrasker tallene ikke formand Dennis Kristensen, der karakteriserer trussels- og voldsnivauet på mange områder mod offentlige ansatte som "amerikanske tilstande":

- Chikane og trusler mod offentligt ansatte er voldsomt stigende i disse år. Og det er ikke kun parkeringsvagter, men alle offentligt ansatte med direkte borgerkontakt, der er i farezonen. Truslerne kommer ikke længere kun fra borgere, der ikke får, hvad de mener at have krav på. De seneste år er der sket en forråelse, som vi blandt andet ser ved, at grænserne for behandlingen af offentligt ansatte har rykket sig i en negativ retning, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App