Flere tricktyverier rammer regionen: Politiet søger vidner

Politiet søger vidner til flere tricktyverier, som har ramt regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere tilfælde af tricktyverier har ramt regionen.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som nu søger vidner til at opklare sagerne.

Fredag formiddag bankede det blandt andet på hos en 79-årig kvinde på Vestergade Nørre Alslev, hvor der udenfor stod en kvinde og på gebrokkent dansk talte om noget medicin.

Hun kom ind i kvindes hjem, men den 79-årige fattede mistanke og fik gennet kvinde ud igen, uden at der skete noget. Udenfor ventede en anden kvinde, og sammen gik de mod Peter Hviidsvej. Den ene kvinde beskrives som cirka 35 år gammel, omkring 160 cm høj og kraftig af bygning. Hun havde lagt, sort hår og havde sort tøj på.

Tidligere på ugen blev medicin ifølge politiet også brugt i forsøg på tricktyveri. Kort før middag fik politiet en 89-årig kvinde om, at en ukendt kvinde havde ringet på og under påskud af at skulle tjekke den 89-åriges medicin lykkedes det hende at komme ind i lejligheden på Ventemøllevej.

Hun forsvandt dog kort efter uden at der skete noget. Den pågældende kvinde beskrives som et sted mellem 20 og 35 år gammel og kraftig af bygning. Hun talte dansk med kraftig accent.

Stjal dankort og hævede flere penge

Fredag eftermiddag var en 61-årig kvinde fra Mern ude at handle i MENY på Svend Gønges Torv i Præstø, hvor hun blev kontaktet af en mand og en kvinde, som bad om hjælp til at få en indkøbsvogn fri med en mønt. 

Den 61-årige hjalp ifølge politiet parret, og da hun kom hjem, opdagede hun, at hendes pung med kort og kontanter var væk. Da kvinden efterfølgende tjekkede med banken, opdagede hun, at det var lykkedes for tyvene at aflure hendes pinkode og hæve et kontant beløb.

Tyvene beskrives som:

  • Mand, østeuropæisk af udseende, ca. 40-45 år, omkring 160-165 cm høj. Han var spinkel af bygning, lys i huden og havde kort, sort hår. Han talte udenlandsk og havde en lys jakke på.
     
  • Kvinde, østeuropæisk af udseende, ca. 45-50 år, omkring 160-165 cm høj. Hun var spinkel af bygning og havde mellemlangt, rødt hår. Kvinden havde briller på, talte udenlandsk og bar en lys frakke.

Hvis du har oplysninger om sagerne, kan du kontakte politiet på 1-1-4.