Flere sydsjællandske motorcykelkørere kommer til skade

I løbet af de seneste år har antallet af motorcyklister, der kommer til skade i trafikken været stigende på Sydsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Foråret er over os, og dermed bliver motorcyklisterne igen en fast del af gadebilledet.

I løbet af de seneste år har antallet af motorcyklister, der kommer til skade i trafikken været stigende på Sydsjælland.

Det fastslår GF Forsikring i Næstved i en pressemeddelelse.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik sker mange af disse ulykker, fordi motorcyklisterne bliver overset af bilisterne, eller fordi motorcyklisterne kører for hurtigt.

- Det kan være, at man er lidt ude af træning, når man har fået gjort motorcyklen klar og tager ud på de første ture. Og så er risikoen for uheld også større. Så man skal tænke sig om, inden man giver den gas, siger, afdelingschef for GF Forsikring i Næstved, Michael Kromann.

- Husk også på, at bilisterne ikke har mødt mange motorcyklister i trafikken hen over vintermånederne, så de reagerer måske heller ikke forudsigeligt og skal også vænne sig til, at der er flere motorcyklister på vejene. Og vi ved, at mødet mellem motorcyklister og bilister forårsager mange uheld, forklarer Michael Kromann.

Farligere at være motorcyklist end bilist

Det er blevet mere sikkert at køre på vejene de senere år, men ulykkesstatistikken viser desværre, at det ikke gælder for motorcykler.

De seneste tal fra Vejdirektoratet viser, at 242 motorcyklister kom til skade i 2014. Til sammenlig kom 1.402 bilister til skade. Tallet skal holdes op imod, at der faktisk er 15 gange så mange biler på vejene som motorcykler. Den danske bilpark er på godt 2,3 mio., hvorimod der kun er 151.000 motorcykler.

- Der er stadig færre tilskadekomne i trafikken, men desværre slår den tendens ikke igennem, når vi kigger på tallene for motorcykeluheld. Her ser vi en stigning, fortæller Jesper Sølund, formand for GF’ s trafikpriskomite og dokumentationschef i Rådet for Sikker Trafik og fortsætter:

- Vi ved, at en stor del af ulykkerne sker, når bilisten skal svinge til venstre og kollider med en motorcyklist bagfra eller forfra fordi bilisten overser motorcyklisten på grund af motorcyklistens ofte høje hastighed eller begrænsede synlighed.

 

Undgå ulykker på motorcyklen