¨

Flere private dagplejere

Foto: TV ØST

Det vælter frem med private dagplejere i regionen. Mens kommunerne at skærer på børneområdet, vælger flere forældre at sende deres børn i den private dagpleje, og for mange er det rent faktisk billigere.

Dorthe Petersen har taget springet fra kommunal til privat dagplejemor. På mandag åbner hun Naturgården for sig selv.

- Det gør jeg, fordi jeg blev afskediget af Sorø kommune. Der skulle skæres, fordi der skulle bygges en ny vuggestue. Jeg synes, det var rigtig ærgerligt, hvis jeg ikke skulle det her, for det er det jeg brænder for, fortæller Dorthe Petersen fra Sorø.

Når der skal holdes ferie, eller hvis Dorthe Petersen bliver syg, er det op til forældrene selv at finde en anden barnepige, men det er ikke noget der skræmmer dem.

- Jeg har fået den forståelse, at det ikke er lige så firkantet som den kommunale, og det kan jeg godt leve med. Jeg tror, det giver nogle andre muligheder, fortæller Maria Hansen, der skal have sin datter på Naturgården.

Det er ikke kun de frie rammer, der skiller de private og de kommunale dagplejere fra hinanden. TV2 ØST har i dag tale med flere private dagplejere, der fortæller, at de er billigere end de kommunale. Hos Dorthe Petersen sparer forældrene cirka 3300 kroner om året.
To gange om året vil kommunen komme på tilsyn hos de private dagplejemødre.

 

Se hvor mange private dagplejere der er i Region Sjællands kommuner:

 

Faxe: 5

Guldborgsund: Ikke muligt at få tal

Holbæk: 15

Kalundborg: 3

Lolland: 1

Næstved: 15

Odsherred: 8

Ringsted: 9

Slagelse: 9

Sorø: Ikke muligt at få tal

Stevns: 8

Vordingborg: 14

 

02:18 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App