Flere penge til stormflodsofre

Henrik Sass Larsen, erhvervs- og vækstminister, ændrer reglerne for erstatning efter stormflod med tilbagevirkende kraft.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det betyder, at der afsættes flere penge til stormflodsofre. Lovgivningen ændres med tilbagevirkende kraft for stormflodsofrene for Bodil i december. Det skriver tv2.dk.

- Mange af de mennesker, som har været udsat for den katastrofe at blive oversvømmet, fik kun nogle erstatninger, der var meget lave på deres bygninger. Det har vi nu gennemgået, og det går ikke. De er nødt til at få fuld erstatning ud fra de regler, der er gældende på det private område. Så det er det, de får nu, siger Henrik Sass Larsen til TV 2.

Dermed ensretter man lovgivningen, så reglerne svarer til, hvad der gælder for forsikringsselskaberne.

Erhvervs- og vækstministeriet fordobler puljen af penge til erstatning til stormflodsofre fra 200 til 400 millioner kroner. Danskerne vil kunne mærke det på den afgift, husejere betaler på deres brandforsikring årligt. Den stiger med 20 kroner.

- Staten får en udgift ved at lægge pengene ud og ved at administrere den nye lovgivning, men ellers er det en kollektivt finansieret ordning, lyder det fra Henrik Sass Larsen til TV 2.

I alt har 785 borgere i vores sendeområde anmeldt skader efter stormfloden den 6. december.