Flere pendlere foretrækker udskældt rejsekort

Mange pendlere har taget det omstridte rejsekort til sig. På mange ture er kortet det billigste valg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For mange af de tusinder af sjællændere, der pendler til København hver dag med tog, er der faktisk penge at spare på at skifte det traditionelle periodekort ud med det udskældte rejsekort.

Det viser en sammenligning af priserne for et periodekort med rejsekort fra en række sjællandske stationsbyer, som DAGBLADET Ringsted har foretaget.

Det kommer ikke bag på Bjørn Wahlsten, direktør i Rejsekort A/S.

Han oplyser, at 8255 hovedstadspendlere, som begynder deres rejse uden for det gamle Roskilde Amt, i dag bruger rejsekortet i stedet for månedskort, hvis de rejser frem og tilbage 13 arbejdsdage om måneden eller mere.

- Det tror jeg ikke er tilfældigt. Jeg har tidligere arbejdet som kundechef i DSB gennem 19 år. Min erfaring er, at rigtig mange pendlere har siddet og regnet efter, hvornår de forskellige produkter bedst kan betale sig, siger han.

Fast pendler har droppet månedskortet

En af de pendlere, der har droppet månedskortet er Flemming Hvass, pendlertalsmand fra Holbæk, der tager toget til Københavns Hovedbanegård næsten alle arbejdsdage hver måned.

- Jeg brugte vel et sted mellem 18.000 og 19.000 kroner på at rejse frem og tilbage til København sidste år. Og der kom jeg frem til, at selv om jeg tog en måneds pause i sommerferien fra månedskortet, ville det stadig være lidt billigere at bruge rejsekortet, siger han.

Rejsekortet ikke billigst for alle pendlere

Det er dog ikke alle pendlere, der kan spare penge på at skifte månedskortet ud med et rejsekort.

For dem, der pendler fra eksempelvis Roskilde og Køge til København er det stadig billigere, faktisk langt billigere at købe et månedskort.

For nylig viste en prisberegning fra prissammenligningstjenesten Samlino.dk at der var adskillige tusinde kroner at spare for de pendlere, der bor og pendler inden for Hovedstadsområdet og det gamle Roskilde Amt. Det er det, som svarer til det gamle HT-område eller Movia H, som det hedder i dag.

Det billede bekræftes af avisens egen sammenligning.