Flere paramedicinere i regionens ambulancer

Sundhedsministeren har tildelt Region Sjælland otte millioner kroner til opgradering af ambulancer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) har nu udvalgt de projekter, der skal modtage støtte fra den ansøgningspulje på 50 millioner kroner, som blev afsat på finansloven sidste år.

Region Sjælland får otte milloner kroner til at opgradere nogle af regionens ambulancer, så de fremover bliver bemandet med paramedicinere.

- Det er vigtigt, at vi kan føle os sikre på, at der er kvalificeret hjælp lige i nærheden, og at vi ikke spilder unødigt mange værdifulde minutter, hvis der opstår pludselig sygdom eller ulykker i trafikken. Derfor gav vi med ansøgningspuljen regionerne mulighed for at søge om ekstra støtte til det akutte beredskab, siger sundhedsministeren.

Penge til helikoperaftale

Puljen blev afsat i forbindelse med lægehelikopteraftalen mellem regeringen og Enhedslisten fra efteråret 2012.

Den sikrede en national helikopterordning med tre helikoptere med base i henholdsvis Skive, Billund og Ringsted, som forventes at være fuldt indfaset i medio 2014.

Den sjællandske helikopter kan blive døgndækkende allerede fra 1. januar 2014 – og dermed komme på niveau med den jyske.

Skuffet og forundret

I Lægeforeningen er formand Mads Koch Hansen både skuffet og forundret over, at Region Sjælland ikke har benyttet muligheden for at søge penge til flere læger i bilerne. 

- Her var en enestående chance for at få et økonomisk tilskud til at sikre befolkningen et lige så godt præhospitalt beredskab som i de øvrige regioner. Det tyder på, at det er stædighed og ikke hensynet til borgerne, der vejer tungest, siger Mads Koch Hansen i en pressemeddelelse. 

En undersøgelse har tidligere vist, at borgerne i Region Sjælland er tilfredse med de ambulancer, der er bemandet med paramedicinere, og at de ikke savner lægerne.