¨

Flere motorveje får forbud mod overhalende lastbiler

Strækningen, hvor lastbiler ikke må overhale i myldretiden, bliver udvidet over hele landet. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Vejdirektoratet vil udvide overhalingsforbuddet for lastbiler på motorveje. Fire strækninger i Region Sjælland er med i udvidelsen.

Mange bilister har nok oplevet at blive frustreret, når de bliver fanget bag en lastbil, der er ved at overhale i sneglefart på motorvejen.

De såkaldte elefantoverhalinger.

Risikoen for at opleve dette bliver snart markant mindre, da Vejdirektoratet inden for de næste uger begynder at sætte skilte op, som udvider strækninger med overhaling forbudt for lastbiler.

Vi vælger at udvide strækningerne, fordi vi kan se, at det skaber mere ro i trafikken, når det er myldretid

Ivar Sande, afdelingsleder i Vejdirektoratet

- Vi vælger at udvide strækningerne, fordi vi kan se, at det skaber mere ro i trafikken, når det er myldretid, fortæller Ivar Sande, der er afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Forbuddet udvides så det gælder hele Vestmotorvejen fra Køge til Korsør og til stort set hele Sydmotorvejen fra Køge til Storstrømsbroen.

Derudover vil der som noget nyt også være forbud på Holbækmotorvejen mellem Holbæk og Roskilde. Forbuddet gælder i myldretiden fra klokken 06-09 og 15-18.

GRAFIK: Se, hvor de nye forbudszoner er placeret - artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Lonni Christiansen & Nick Abildgaard

Færre ulykker

Ivar Sande fortæller at udover den ro, forbuddet giver, så oplever politiet, at der er færre ulykker i forbudszoner.

- Politiet mener at kunne registrere, at der er færre hårde opbremsninger, færre bagendekollisioner og dermed færre uheld, siger Ivar Sande.

Helt konkret udvides overhalingsforbuddet på op til 270 kilometer motorvej over hele Danmark. Og udvidelserne kommer efter drøftelser med politiet og et politisk ønske.

- Det er efter drøftelser med politiet, der har positive erfaringer. Så har vi undersøgelser fra privatbilisterne, der tager godt imod overhalingsforbud. Og nu er det også et politisk ønske om at indføre forbud, som vi så effektuerer nu, siger Ivar Sande.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App