Flere måtte lade boligen gå på tvang i september

Generelt falder antallet af tvangsauktioner, men i september måtte flere gå fra hus og hjem, og specielt her i regionen er tallet højt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I september blev der bekendtgjort 304 tvangsauktioner mod 229 i august, når der er korrigeret for normale sæsonudsving, oplyser Danmarks Statistik. Dermed stiger antallet af tvangsauktioner igen efter de gode nyheder i august, hvor antallet af tvangsauktioner var det laveste siden starten af 2008.

Men selv om der var 75 flere tvangsauktioner i september end i august, er det stadig 16 færre end for 1 år siden, siger Camilla Skovsbo Erichsen, forbrugerøkonom i Sydbank, som mener, at udviklingen overordnet er positiv.

- Udviklingen i antallet af tvangsauktioner afspejler den generelle bedring, der er i gang på boligmarkedet herhjemme, siger hun:

- Tallene svinger en del fra måned til måned. Over de seneste 12 måneder har der været 1020 færre tvangsauktioner end i de foregående 12 måneder. Det svarer til et fald på knap 22 procent.

Overordnet er der stadig et fald

Det overordnede billede viser stadig, at der bliver færre boligejere, der må gå fra hus og hjem. I perioden juli-september var der 846 tvangsauktioner mod 943 i april-juni, hvilket svarer til et fald på 10 procent.

Tallene er baseret på bekendtgjorte tvangsauktioner i Statstidende.

FAKTA:

Sådan fordeler tvangsauktionerne sig rundt om i regionerne. Antallet af tvangsauktioner i samme måned sidste år er angivet i parentes.

  • Region Sjælland: 106 (117)
  • Region Syddanmark: 65 (72)
  • Region Hovedstaden: 38 (51)
  • Region Midtjylland: 61 (61)
  • Region Nordjylland: 50 (38)

Kilde: Danmarks Statistik

/ritzau/