¨

Flere mænd vil på husholdningsskole

Foto: TV ØST

Mændene flokkes om pladserne til uddannelser i sundhed og ernæring.

Mændene begynder for alvor at gøre deres indtog på de uddannelser, der hidtil har været domineret af kvinder.
 
Især er ernærings- og sundhedsuddannelsen blevet et populært valg blandt de mandlige ansøgere, viser helt nye tal fra University College Sjælland.
 
Det skriver DR P4 Sjælland i dag.
 
- Nu har vi de seneste år haft en mandlig fødevareminister, der blandt andet har profileret nationalretter. Samtidig har sundhed generelt fyldt meget i medierne, ligesom det fylder meget i folks liv at leve sundt, siger Camilla Wang, der er rektor på University College Sjælland.
 
Antallet af hankøn er fordoblet
 
En af de mænd, der gerne vil arbejde med kolesteroltal og fødevarer, er 22-årige Christian Gøttske Christoffersen fra Slagelse. Han har tidligere gået på kokkeskole, og derfor var det helt oplagt for ham, at søge ind på ernærings- og sundhedsuddannelsen.
 
 - Sport, sundhed og mad har altid været en del af mit liv, så det lå lige til højrebenet. Jeg håber, at jeg kan være med til at forbedre folks livsstil og syn på sundhed, siger Christian Gøttske Christoffersen, der derfor har søgt ind på Ankerhus Seminarium i Sorø.
 
Og han bliver langt fra ene hane i hønsegården. På fem er år antallet af mænd på den ellers kvindedominerede uddannelse fordoblet, så omkring hver fjerde studerende nu er hankøn.
 
Skønt med flere mænd
 
- Ret overraskende har både ergoterapeutuddannelsen og ernæring- og sundhedsuddannelsen oplevet en stigning i antallet af mænd. De udgør nu knap 25 procent af de studerende. Det synes jeg er rigtig skønt, siger Camilla Wang til radiostationen.
 
Hun mener at det er en fordel, at flere mænd kommer ind på de ellers kvindedominerede uddannelser. Og selvom tre ud af fire studerende stadigvæk er kvinder på ernærings- og sundhedsudddannelsen i Sorø, så er det ikke et problem for 22-årige Christian Gøttske Christoffersen.
 
 - Det er da altid sjovt, at der er mange kvinder, når man er en fyr. Det skal da ikke være nogen hemmelighed, griner han.
 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App