Flere kommuner indskærper reglerne for hjemmehjælpere

Snyderiet i hjemmeplejen i København skal ikke foregå her i regionen. Mange kommunerne vil nu gennemgå arbejdsrutinerne med medarbejderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den seneste uges afsløringer om svindel i den københavnske hjemmepleje har givet anledning til selvransagelse i flere af Region Sjællands kommuner.

En rundringning, som DR Sjælland har lavet til kommunernes borgmestre viser at Ringsted ikke er den eneste kommune, som har indskærpet reglerne for, hvad man må og hvad man ikke må, når man arbejder i hjemmeplejen. Ringsteds borgmester Niels Ulrik Hermandsen (V) sagde i går til DR Sjælland:

- Vi har afholdt et møde, hvor vi har gennemgået arbejdsrutinerne.

Også Odsherred, Holbæk, Næstved og Slagelse har talt med deres hjemmehjælpere.

I Næstved siger viceborgmester, Carsten Rasmussen (A).

- Vi skal jo også kunne tåle at have et kamera i ryggen uden at være bange for eksempler på det, som vi har set i København.

Vordingborg kommune vil tage fat i sine hjemmehjælpere, og i Slagelse er alle hjemmehjælperne kaldt sammen.

- Jeg har bedt mine ledere om at indkalde til et møde, hvor vi indskærper reglerne om, hvordan vi skal håndtere, hvis vi har tid i overskud, og at man selvfølgelig ikke må lave private gøremål i arbejdstiden, fortæller ældrechef Marianne Christensen til DR Sjælland.

De kommuner som endnu ikke har indskærpet reglerne kommer til at gøre det, hvis det står til socialministeren. Benedikte Kier (V) vil skrive til alle landets kommuner for at bede dem om at kigge på området.