¨

Flere jobopslag

Foto: TV ØST

Antallet af stillingsopslag er steget markant det seneste år.

Det er blevet nemmere at finde job i vores del af Danmark. I hvert fald er antallet af stillingsopslag steget markant det seneste år. Det skriver DR Sjælland.

Både den offentlige jobportal Jobnet og den private Jobindex melder om pæn stigning i antallet af ledige stillinger, viser en undersøgelse DR Sjælland har foretaget.

Stigning på 20 procent

Hos Jobnet er antallet af nyopslåede stillinger i regionens 12 kommuner steget med omkring 20 pct. det seneste år.

- Det, vi kan se, er både indenfor den private og den offentlige sektor, at virksomhederne efterspørger mere arbejdskraft, end de har gjort tidligere, siger regionsdirektør i Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland, Kasper Kyed, til DR Sjælland.

Også den private jobdatabase Jobindex melder om flere stillinger at vælge imellem - især i oktober og november er antallet af nyopslåede stillinger i regionens 12 kommuner steget markant, fortæller direktør i Jobindex.dk.

Ikke fuldt opsving

- Det er ikke noget, vi kan kalde et fuldt opsving endnu, men når vi spørger virksomhederne om deres forventninger for det næste halve år, er der udbredt optimisme - og det er formentlig den tendens, vi kan se fra jobannoncetallene, der er steget pænt i oktober og november i år, siger direktør Kaare Danielsen til DR Sjælland.

Størst stigning i Stevns Kommune

Undersøgelsen fra jobnet viser, at der har været 1652 flere stillingsopslag i årets første tre kvartaler sammenlignet med samme periode året før. Størst procentuelle stigning er sket i Stevns Kommune, hvor antallet af udbudte stillinger er øget med 30 pct.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App