Flere jobopslag

Antallet af stillingsopslag er steget markant det seneste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er blevet nemmere at finde job i vores del af Danmark. I hvert fald er antallet af stillingsopslag steget markant det seneste år. Det skriver DR Sjælland.

Både den offentlige jobportal Jobnet og den private Jobindex melder om pæn stigning i antallet af ledige stillinger, viser en undersøgelse DR Sjælland har foretaget.

Stigning på 20 procent

Hos Jobnet er antallet af nyopslåede stillinger i regionens 12 kommuner steget med omkring 20 pct. det seneste år.

- Det, vi kan se, er både indenfor den private og den offentlige sektor, at virksomhederne efterspørger mere arbejdskraft, end de har gjort tidligere, siger regionsdirektør i Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland, Kasper Kyed, til DR Sjælland.

Også den private jobdatabase Jobindex melder om flere stillinger at vælge imellem - især i oktober og november er antallet af nyopslåede stillinger i regionens 12 kommuner steget markant, fortæller direktør i Jobindex.dk.

Ikke fuldt opsving

- Det er ikke noget, vi kan kalde et fuldt opsving endnu, men når vi spørger virksomhederne om deres forventninger for det næste halve år, er der udbredt optimisme - og det er formentlig den tendens, vi kan se fra jobannoncetallene, der er steget pænt i oktober og november i år, siger direktør Kaare Danielsen til DR Sjælland.

Størst stigning i Stevns Kommune

Undersøgelsen fra jobnet viser, at der har været 1652 flere stillingsopslag i årets første tre kvartaler sammenlignet med samme periode året før. Størst procentuelle stigning er sket i Stevns Kommune, hvor antallet af udbudte stillinger er øget med 30 pct.