Flere job og flere borgere i Region Sjælland

Flere og flere flytter til Region Sjælland, og så er der også kommet flere nye fuldtidsstillinger i regionen. Væksten har kun været støt stigende de seneste par år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland har vokseværk; de seneste par år er der kommet 3.300 nye fuldtidsstillinger, og så har knap 4.500 personer valgt et postnummer her i regionen. Sådan lyder udmelding fra Region Sjælland.

- Region Sjælland har i nogle år kæmpet med både faldende befolkningstal og tilbagegang i antallet af job. Den negative udvikling ser ud til at være vendt nu. Virksomhederne har virkelig fået gang i hjulene, og samtidig vælger flere og flere at bosætte sig i vores region. Så vi har brudt den negative spiral og er godt på vej ind i en positiv, siger Jens Stenbæk, formand for Vækstforum Sjælland og regionsrådsformand i Region Sjælland.

De seneste tal kommer far analysen ”VækstVilkår”, som er udarbejdet af Center for VækstAnalyse for Vækstforum Sjælland. Denne beskriver erhvervsudviklingen i de 17 kommuner i Region Sjælland.

Især bygge og anlæg

Hvis man dykker ned i de seneste tal, så kan man se, at det især er bygge og anlæg samt erhvervsservice, der skaber job i regionen. Erhvervsservicebranchen omfatter virksomheder, som supporterer erhvervslivet med alt fra revision og jura til rengøring og vagtværn.

Beskæftigelsen i begge brancher er vokset med cirka 1400 fuldtidsmedarbejdere de sidste to år, altså tilsammen 2800 job. Dertil kommer knap 500 fuldtidsstillinger fra andre brancher, altså samlet 3.300 nye fuldtidsstillinger i Region Sjælland.

- Bygge- og anlægsbranchen rummer i disse år nogle helt særlige potentialer. Der er en række store offentlige bygge- og anlægsinvesteringer på vej, og forleden indgik Femern A/S kontrakter for godt 30 mia. kr. De ordrer kommer til at betyde yderligere vækst i netop den branche over de kommende år. Så den tendens vi allerede har set med et boom i bygge-anlæg er vi ret sikre på vil fortsætte, siger Jens Stenbæk.

Mangler hænder

Vækst er godt for regionen, men den giver også regionsrådsformanden grund til bekymring. For allerede nu melder bygge- og anlægsbranchen om rekrutteringsudfordringer, og når de store anlægsinvesteringer for alvor ruller ud, bliver det problem kun større, og så mangler regionen uddannelser.

- Vi har i Region Sjælland stort fokus på uddannelsesudfordringen og på det sammenhængende arbejdsmarked på tværs af kommunerne. Vi har brug for at uddanne flere inden for det byggefaglige områder, og der er vi allerede i gang med at sætte ind, og det fortsætter vi med. For vi skal gøre alt, hvad vi kan for at rekrutteringsudfordringer ikke står i vejen for vækst, siger Jens Stenbæk.