¨

Flere indbrud i julen

Foto: TV ØST

Juleaftensdag vil julefreden blive smadret af en indbrudstyv hver tredje minut døgnet igennem. I juledagene vil over 1.000 hjem få ubudent besøg. Og hvis man begår en eller flere af de syv dødssynder, som sikkerhedsfirmaet G4S har samlet, er risikoen for indbrud ekstra stor.

Julemåneden risikerer at sætte en historisk danmarksrekord: I dagene efter juleaften kan en dansk familie meget vel blive nummer 20.000, der rammes af et indbrud i en villa, lejlighed eller fritidshus — alene i fjerde kvartal. Det er aldrig sket før i et enkelt kvartal.

Mange danskere lever ekstra farligt, når de rejser væk fra huset i juledagene og samtidig begår en række typiske fejl, der nærmest er en åben invitation til indbrudstyven.

G4S har samlet julens 7 dødssynder:

1: Fortæl om din juleferie på Facebook

Indbrudstyve følger aktivt med på Facebook, og de er lige så begejstrede som dig for, at du rejser væk i julen.

2: Du har ingen tyverialarm
Indbrudstyven takker, hvis alarmen mangler. For tyverialarmer skræmmer langt de fleste indbrudstyve væk.

3: Det bliver hvid jul
Indbrudstyve drømmer om hvid jul. Og især om husejere, der glemmer at få naboen til at rydde sneen og gruse, mens man er bortrejst, for det er et klart signal om, at man ikke er hjemme.

4: Din bil mangler i indkørslen
Hvis din bil ikke holder i indkørslen, er det et klart signal til indbrudstyven om, at du ikke er hjemme. Snedige husejere får naboen med to biler til at parkere den ene i den tomme carport.

5: Affaldssækken er tom
Indbrudstyven elsker synet af en helt tom affaldssæk: Et stensikkert bevis på, at du ikke er hjemme. Det bliver sværere for tyven at lugte lunten, hvis man får naboen til at hælde lidt af sit affald i sækken.

6: Din bolig er helt mørk
Et hjem uden lys i juledagene kan lige så godt være udstyret med et stort neonskilt der siger ”Velkommen indbrudstyve”. Hvis boligen har tænd/sluk ure på flere lamper, går indbrudstyven ofte videre ned ad vejen.

7: Der er ikke en lyd i dit hus
Lyden af absolut stilhed er sød musik i indbrudstyvens ører. Hvis der ikke er salmer eller anden julemusik kan indbrudstyven regne ud, at det nok er værd at kaste et ekstra blik på boligen. Selv de blideste toner fra radioen — sat i gang med et tænt/sluk ur — kan skræmme indbrudstyven væk.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App