¨

Flere håndværkere skades på byggepladser

Foto: TV ØST

Stadig flere kommer til skade på byggepladser, mens arbejdsulykker falder generelt i bygge- og anlægsbranchen.

Flere ulykker på byggepladser
Der sker stadig flere ulykker på de danske byggepladser. Det viser tal fra Dansk Arbejdsforening, som måler ulykker efter antal arbejdstimer, skriver Fagbladet 3F.

Sidste år var der 38,1 ulykker pr. million arbejdstimer i bygge- og anlægsbranchen. Der er flere end i 2010, da DA kun registrerede 33,3 ulykker pr. million arbejdstimer.

Totalt viser statistikken et mindre fald, mens der er flere ulykker på byggepladserne.

- Det er overraskende. Det er en uhyggelig udvikling, der er bekymrende, siger arbejdsmiljøkonsulent Ulrik Spannow fra BAT-kartellet til Fagbladet 3F.

Bygherren skal tage ansvar
Han advarer om, at tallene skal tolkes varsomt, da de bygger på frivillige indberetninger fra 374 virksomheder. Derfor kan der være en vis usikkerhed ved tallene.

- Der er behov for skærpet fokus på sikkerheden i byggeriet i alle led. Bygherren skal tage ansvar, og firmaerne skal tage ansvar. Man skal også huske at tage hånd om de nyansatte og sørge for, at de bliver instrueret, siger Ulrik Spannow.

Fokus på unge og nyansatte
Dansk Byggeris arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen vil fokusere på de unge og nyansatte for at få færre ulykker.

- Man kan kun fortsætte med det omfattende arbejde, vi har sat i gang for at få styr på arbejdsulykker.

- Det begynder på skoler, hvor man skal lære en god sikkerhedskultur. Man skal være meget opmærksom på de nye og unge i branchen, siger Mette Møller Nielsen til 3F.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App