Flere gerningsmænd på fri fod efter bandeskyderier på Sjælland

Politiet jagter flere gerningsmænd med tilknytning til bandemiljøet. De har ifølge politiet forbindelse til de seneste skyderier på Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved, Slagelse, Stenlille, Faxe og Vordingborg har den seneste tid dannet ramme om flere voldsomme konfrontationer i bandemiljøet, hvor der blandt andet blev affyret flere skud i det offentlige rum.

Derfor iværksatte Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi flere planlagte aktioner rettet mod personer i bandemiljøet, som menes at stå bag skyderierne.

Den seneste aktion fandt sted torsdag den 28. juni, hvor politiet anholdte otte personer med tilknytning til rocker- og bandemiljøet. De blev alle sammen varetægtsfængslet, mens en person fik en straksdom for at have medvirket til en gerningsmands flugt.

quote Vi har stadigvæk gerningsmænd på fro fod, som vi gerne vil stille til ansvar

Ove Groth, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

I alt blev 27 adresser ransaget i løbet af torsdagen, hvor politiet fandt narkotika, flere våben og ammunition. 14 personer blev anholdt, som er sigtet for drabsforsøg, overtrædelse af våbenloven under særligt skærpende omstændigheder og for salg af euforiserende stoffer.

I dag, onsdag, oplyste Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, at man har anholdt yderligere to personer med tilknytning til bandemiljøet. De mistænkes begge for være involveret i et skyderi tilbage i april foran tatovørforretningen Don't Fear Ink i Næstved. 

Men politiet mangler stadig at anholde flere personer, som menes at være indblandet i de seneste bandeskyderier på Sjælland.  

- Vi har stadigvæk gerningsmænd på fro fod, som vi gerne vil stille til ansvar for de handlinger, de har lavet i forbindelse med skudepisoderne. Som jeg tidligere har omtalt, så går vi forholdsvis offensivt til værks i forhold til at få så mange af de her gerningsmænd i fængsel så hurtigt som muligt, siger Ove Groth, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

Hos politiet understreger man dog, at man har anholdt hovedgerningsmændene som menes at stå sagerne i Næstved, Slagelse, Stenlille, Faxe og Vordingborg.

Politiet ønsker på nuværende tidspunkt ikke at oplyse, hvilke grupperinger som de anholdte personer har tilknytning til, eftersom der stadig foregår en del efterforskningsarbejde.

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere