Flere end 800 måtte hjælpes efter stormen

Falck er endnu ikke færdig med opgaverne efter den store storm forrige mandag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vindstyrken stod på orkan, træer blæste omkuld, som om de var tændstikker – og tage i hundredevis fik skader, da den store storm den 28. oktober hærgede vores landsdel.

Nu er Falck så småt ved at kunne opgøre skaderne i Region Sjælland.

- Vi har løst mere end 800 opgaver på en uge. Det har været meget, meget travlt siden stormen, fortæller Lasse Aunfelt, der er vagtcentralleder på vagtcentralen i Region Sjælland, til TV2 ØST.

Nødt til at prioritere opgaverne

Presset på redningstjenesten har været så stort, at de har været nødt til at prioritere hårdt mellem opgaverne.

- Vi har i hvert eneste tilfælde måtte se på, hvad behovet var. Vi har for eksempel altid rykket ud til beboelsesejendomme før tomme stalde. Vi var nødt til det, for vi har simpelthen ikke haft mulighed for at løse alle opgaverne så hurtigt, som vi ville i normale situationer, siger Lasse Aunfelt.

Han fortæller, at der har været flest skader i Nordvestsjælland, men også fra områder som Ringsted og Roskilde meldes om mange skader.

Håndværkere har gyldne tider

Lasse Aunfelt vurderer, at der nu er en stor opgave forude med at reparere de mange skader.

- Der er vist ingen tvivl om, at den her storm var en gave til de lokale håndværkere. Der er virkelig meget at lave for dem lige nu, siger han.

Falck er endnu ikke færdige med at løse de mange opgaver, der er opstået efter stormen.

- Skaderne fortsatte med at strømme ind – også efter de første dages arbejde. Det har været langt mere intensivt, end vi ventede umiddelbart efter stormen, siger han.