Flere end 200 busser fragter togpassagerer på tværs af Danmark

Omfattende sporarbejder på hele Sjælland lukker togtrafikken fra Kristi himmelfartsdag til søndag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der triller flere busser rundt på Sjælland end normalt.

Fra onsdag aften har der ikke kørt tog på jernbanen mellem Odense og Roskilde, fordi Banedanmark udfører sporarbejder og andre nødvendige vedligeholdelsesarbejder på broer og stationer med mere.

Det betyder, at DSB i stedet har sat over 200 togbusser ind til at sørge for, at passagererne kommer frem.

Hos DSB er man klar over, at det trækker veksler på passagerernes tålmodighed.

- Vores opgave er, at kunderne kommer frem og får en så god oplevelse som overhovedet muligt, derfor er der vand og chokolade i busserne. Men det er klart, at rejsetiden vil være længere. Det tager længere tid, når man erstatter et tog, der kan køre 180 kilometer i timen, med en bus, siger informationschef Tony Bispeskov, DSB, til Ritzau.

Der er også sporarbejde på andre strækninger på Sjælland, og også her kører togbusser.

Tony Bispeskov opfordrer passagerne til at kigge på rejseplanen.dk for at finde de rigtige afgange.

- Hvis man ikke kan vente med at rejse til søndag efter klokken 10, må man vente op til halvanden times længere rejsetid, men på rejseplanen kan man se de præcise afgangstider, og hvornår man kan forvente at være fremme, siger Tony Bispeskov.

- Det er tilrettelagt i Kristi Himmelfartsferien, fordi det er det tidspunkt på året, hvor vi generer færrest mulige, men vi kan desværre ikke undgå længere rejsetid, siger han.

Sporarbejderne er også en udfordring for tusindvis af aarhusianske fodboldfans, der Kristi himmelfartsdag skal til København for at overvære pokalfinalen mellem AGF og FCK i Parken.

AGF-tilhængerne har lejet deres egne busser til at klare klare transporten til og fra kampen, men også de må regne med, at turen varer lidt længere.

      /ritzau/