¨

Flere dropper bilen efter julefrokost

Foto: TV ØST

Antallet af julefrokostbranderter her i regionen er faldet markant siden sidste år.

Flere bilister lader bilnøglerne blive hjemme, når de skal ud og smage på silden og snapsen her i december. Det viser nye tal fra Region Sjællands to politikredse, skriver P4 Sjælland.

I Midt- og Vestsjællands politikreds har man halveret antallet af spritbilister. Man har således i år stoppet 36 spritbilister ved de mange kontroller i julefrokostweekenderne. Til sammenligning snuppede man sidste år 67 spritbilister. Samtidig er antallet af uheld, hvor føreren var spirituspåvirket, faldet fra seks sidste år til kun to her i december.

- Det er en massiv indsats via kampagner og ikke mindst mediernes omtale og fokus på spiritusbilisme i hele december måned, der har en klar indvirkning på, at folk lader bilen blive hjemme, fordi de ved, at vi er derude og kontrollerer, siger Peter Stryhn fra færdselsafdelingen Hos Midt- og Vestsjællands Politi til P4 Sjælland.

Hos Sydsjællands og Lollands Falsters Politi har man mærket samme positive tendens. Her har man frem til den 17. december snuppet 41 spritbilister mod 59 sidste år og haft tre spiritusuheld mod ni sidste år.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App