Flere danskere vil dø på hospice

Regionerne udvider antallet af hospicepladser kraftigt i år. I morgen åbner Svanevig Hospice på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu får endnu flere danskere muligheden for at ende deres dage på hospice, hvor personalet er særligt uddannet til at tage sig af uhelbredeligt syge.

Alene i år udvider regionerne antallet af hospicepladser fra 158 til 214 - de første 12 står klar i morgen, når Svanevig Hospice indvies på Lolland - og flere opholdshjem for døende er undervejs. Dermed nærmer regionerne sig de 260 pladser, de har lovet sig til at etablere. Det skriver Politiken tirsdag.

Samtidig melder stadig flere sig ind i de mange lokale støtteforeninger, der arbejder for hospicer rundt om i landet. Antallet af medlemmer er steget fra 14.000 sidste år til omkring 15.500, viser tal fra foreningen Hospice Forum.

- Du kan rolig kalde det for en folkebevægelse. Da Hospice Djursland holdt åbent hus, kom der over 5.000 interesserede mennesker på en weekend. Alt, hvad der er af hygge, lys, friske blomster og lækre fjernsyn på hospicer, stammer fra de frivillige. De bidrager med omsorg og det ekstra, som ikke altid findes på almindelige sygehuse, siger formand for Hospice Forum, Tove Videbæk til Politiken tirsdag.